Video

Bibliotecă/Resurse/Arhive » Arhive digitale

Comorile filmului european

Numele siteului este pe deplin meritat. Filme de la 1895 până în prezent  din Franța, Germania, Austria, Italia, Croația, Anglia, Spania și alte țări se găsesc la o calitate excelentă, cu subtitrări în cel puțin 4 limbi, cu date de catalog și câte un articol explicativ. Este o arhiva extrem de atrăgătoare atât pentru criticii de film, cât și pentru publicul larg.

http://www.europafilmtreasures.eu/

UC Berkeley Art Museum and Pacific Film Archive

Catalogul arhivei poate fi accesat online.

http://www.bampfa.berkeley.edu/collection/filmcollection

Centrul de Experimente Televizate

Centrul a fost înființat în 1971 și continuă să ofere suport comunității de artă media din America. Programul lor, Proiectul Istoriei Video încearcă să salveze patrimoniul artei video.

http://www.experimentaltvcenter.org/

Banca de Casete video

Creată în 1976, Banca deține o colecție impresionantă de casete video despre sau ale unor artiști contemporani.

http://www.vdb.org/

Cinemateca Franceză

Siteul Cinematecii Franceze este extrem de bogat în resurse: de la expoziții virtuale, la cărți și documente despre istoria filmului, informația abundă pe acest site.

http://www.cinematheque.fr/

Vasulkas

Soții Vasulka se numără printre pionierii artei Video. După ce au activat o vreme în Praga, s-au mutat în New York unde au creat în atelierul The Kitchen. În prezent Woody Vasulka se ocupă cu digitizarea și salvarea lucrărilor video/electronice/multimedia create începând cu anii 1960. Peste 27.000 de pagini de documente despre istoria artei video și electronice sunt disponibile în arhiva lor, aparținând atât lor cât și altor artiști (Peter Crown, David Dunn, Ralph Hocking, Sherry Miller, Phil Morton, Lynda Rodolitz, Jud Yalkut și Gene Youngblood). Operele video ale lui Steina și Woody Vasulka se găsesc în întregime disponibile online.

http://www.vasulka.org/

Baza de date a Institutului de Muzicologie din Budapesta  – Dansuri

Baza de date conţine 255 de filme etnografice conţinând dansuri tradiţionale din Ungaria şi Transilvania, filmate începând cu 1942. Pot fi accesate în format .wmv. Majoritatea sunt alb negru şi multe sunt fără sunet, cu toate acestea colecţie este foarte valoroasă. Are şi variantă în limba engleză.

http://db.zti.hu/neptanc/tanc_en.asp?

Proiectul TancFA

Proiectul a fost lansat în toamna anului 2001, profitând de oprtunităţile oferite de mediul online. Ideea a fost de a aduna la un loc documentările izolate ale dansului tradiţional maghiar, prin digitizare urmând să fie accesibile unui public mult mai larg. S-a creat o bază de date cu filme despre dans.

http://www.zti.hu/tanc/tancfa.htm

Bibliotecă/Resurse/Arhive » Arhive digitale