Categories
spanialapas

spanialapas Ziua 13 Santo Domingo de La Calzada

Am adormit greu dupa o seara confuza si am fost trezit brusc de gasca, au intrat in camera cu prajitura cu lumanari, cantand. M’am dezmeticit destul de repede si m’am bucurat de surpriza. Am mers in bucatarie sa mancam prajitura si am continuat’o cu micul dejun. Dupa aceea fiecare a pornit, eu si Sebastian fiind ultimii.

Drumul a fost foarte usor si a tinut nu mai mult de 4 ore. Putine urcusuri si coborasuri, dar au fost floare la ureche. Un moment memorabil a fost sa trec pe langa un cartier care se dorea sa fie de lux, cu case mari, frumoase si identice, foarte slab populat. Aproape ca era un oras fantoma, un apendice nedezvoltat al terenului de golf de alaturi. De acolo drumul spre SDdlC a fost aproape plictisitor. A fost cald, dar nu foarte tare.

M’am decis sa fac clatite ca sa sarbatorim ziua mea. Bineinteles, dupa ce m’am trezit din somnul geaman al celui de ieri. Iar am dormit catre 3 ore cand imi propusesem doar o jumatate de ora. Am mai lenevit si m’am decis sa merg sa vizitez un centru care m’a intrigat: Centre de Interpretacion del Camino. Care era de fapt un mic muzeu al orsului, in partea de sus, si o simulare simpatica a pelerinajului de’a lungul vremii. Am vazut si doua filmulete, unul despre legenda cu cocosul si gaina care au facut orasul faimos, iar celalalt despre evolutia orasului incepand din secolul 11. Mi’am pierdut cam jumatate de ora pe acolo pana am luat o pauza si apoi am mers la cumparaturi. Am trecut inainte pe la farmacie sa intreb farmacista ce probleme am si m’a linistit foarte tare zicandu’mi a e doar o alergie. Am intrebat’o daca trebuie sa folosesc Compeed si mi’a zis clar ca nu. Asa ca poate reusesc sa o pacalesc cu Aerius si nu mai stiu ce. Asta a fost o veste tare buna. Am luat apoi ce aveam nevoie pentru clatite. Si cam asta am facut in mare parte de seara.

Au iesit bune, mi s’a cantat la multi ani, le’am cunoscut pe Emilly si Zsuzsa, am mai iesit la o plimbare si a fost placut. Dar parca tot mi’as fi dorit prietenii mei adevarati.